Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zkuste nastudovat zákon 236/1995. Alespoň paragrafy 2 ÷ 12.

2 1
možnosti

Podle zákona 236/96 Sb. náhrady výdajů spojených svýkonem funkce jsou peněžitá plnění. Poskytují se formou peněžitého plněníposkytovaného měsíčně v předem stanovené výši k úhradě jednoho druhu výdajů(dále jen "jednoúčelová paušální náhrad") nebo k úhradě více druhůvýdajů (dále jen "víceúčelová paušální náhrad"), Vztahuje se, mimojiné i na poslance PS ČR.

Podle §5 odst. 1 písm. b) se nahrazují výdaje na dopravu vlastním vozidlemnebo nájemným dopravním prostředkem z místa trvalého pobytu do místa sídlaorgánu, v němž vykonává funkci, a zpět, v místě sídla tohoto orgánu a přicestách spojených s výkonem funkce.

Tedy bydlí-li pan poslanec Sobotka v Praze, pak účtování výdajů na dopravu z jiného místa než z Prahy je v pořádku?

1 1
možnosti

Už ty ptákoviny nebaví.Exhibujou se tu pořád dokola.:-)[>-]

1 0
možnosti

Á, další hrdina, bojující s podvody. Tedy: s  n e e x i s t u j í c í m i  podvody. Jako jakýsi pan Quijote.

  Žádný z poslanců či senátorů (a že jich od roku 1995 bylo něurekom) čerpáním   p a u š á l n í c h   náhrad   nepodváděl.  Má na ně paušální nárok. Je hrůza, jak desetitisíce lidí, kteří zřejmě netuší, co znamená pojem paušální, opakují blbosti novinářů (jejichž popis Zemanem jsou jediná pravdivá slova jím pronesená) z bulváru!

   Kdybyste si alespoň přečetl připomínky čtenářů nejméně desítky článků s obdobným obsahem. Třeba byste se psaní blbostí vyvaroval.

2 1
možnosti

PS: Takže pan Sobotka náklady na stravné a cestovné neúčtuje. Paušál (každý) je paušálem právě proto, aby účtování nebylo třeba.

2 1
možnosti

A to není zdaleka všechno a všichni ...karma

1 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1225x
Chci komentovat události veřejného života, jak je vidím já.

Seznam rubrik