Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lidé mají vládu, jakou si zasloužili. I své ukecané zemany, ubohé chovance, sváteční sobotky a nenápadně prosté, milíjardové Jánošíky.

2 0
možnosti

Tady se pořát pletou pojmy státní peníze a peníze v rukou občanů. Opravdu to není jedno a totéž. V současnosti koruna parazituje na Euru a opatření ČNB se to pokusilo trošku vylepšit.Samozřejmě nastal ten efekt v našich peněženkách, kde jsme vlastně poškozeni. Přijetí Eura šokem by bylo lepší opatření.

Dluh vůbec nemusí brzdit ekonomický rozvoj a v hospodářství to je přesně naopak.Jen není dluh jako dluh. Dluh, který se přetransformuje do investičních aktiv třetích osob ( lupičů) je velmi nebezpečný, protože jeho efektivní úloha se vytrácí.

Navíc tady je ta korupce tak zažraná,že se to musí zlikvidovat úderem. A  zlikvidovat, to je přijetí Eura.

Například v Německu museli zlikvidovat zločinecký kapitál struktur bývalého NDR de  facto 50 % devalvací marky. ( 1 Euro - 2 DEM). A odnesli to všichni občané Německa. Tady to je plížívé, ale stejně to bolí. Ani v tom Německu po 20 letech není vše OK.

Klausův postup byl opačný - 1 DEM v roce 1992 - 18 Kč. ale dopadlo to taky špatně. Dnes je tím pádem 1 DEM za 13,50 a co ?  NIC !

0 0
možnosti

Pane Dvořák, takže ve všech státech, kde se platí eurem, je nulová korupce? Krásná pohádka. Je tomu přesně naopak. Dotace=korupce.!!

1 0
možnosti

Vlastizrádci jsou osmělení tím, že Biĺak dožil v poklidu.

1 0
možnosti

Jsem zvědavý, jak se vláda vyrovná s požadavkem z EU-s fiskální unií, když odmítá finanční ústavu. Principielně jde o to samé.

1 0
možnosti

Není to, to samé. Finanční ústava je do jisté míry paskvil. Paskvil v tom smyslu, že neřeší vlastní zadlužování, ale jeho následky, které by dolehly hlavně na vládu, která by nastoupila po zadlužující se vládě. Pokud by se mělo zastavit zadlužování, musel by platit ústavní zákon o vyrovnaném rozpočtu. Fiskální unie naopak říká, že rozpočet MUSÍ být schválen Bruselem, přitom nikterak neomezuje možnost zadlužování. V případě, že HDP poroste bude dluh neustále růst, byť v mezích nějakých kritérií. Ovšem v případě krize, kdy HDP spadne a dluh rázem překročí nastavená kritéria a to i v případě, že se jeho hodnota sníží. Takový mechanizmus nic neřeší, jen předává pravomoci Bruselu, který bude vlastně mít právo stanovovat rozpočty jednotlivých zemí a to ne dle jejich potřeb, ale podle potřeb Bruselu.

1 0
možnosti

Je potřeba ohnout hřbet, poslouchat a poklonkovat všemu, co pantatíci v Brusele vypotí, prosttě držet hubu a krok, ale to nám půjde dobře, rusáci už nás naučili, jen to teď nebude z Moskvy, ale z Brusele.

2 0
možnosti
Foto

Stejnou výjimku z Listiny základních práv EU v Lisabonské smlouvě, má Británie a Polsko.  Náš stát tedy má stejnou výjimku jako si vymohla Británie a Polsko. Výjimka spočívá v tom, že Lisabonská smlouva nerozšiřuje možnost Soudního dvora Evropské unie shledat, že právní a správní předpisy, zvyklosti nebo postupy nejsou v souladu se základními právy, svobodami nebo zásadami, které Lisabonská smlouva potvrzuje.

3 0
možnosti
Foto

Podepsáním paktu by se Česká republika zavázala podléhat diktátu Evropské komise, jakmile by měla euro a rozpočet v deficitu. Evropská unie by diktovala České republice hospodářskou politiku a strukturální reformy bez ohledu na to, co by v dané situaci bylo pro Českou republiku dobré.

4 0
možnosti

Vy si z ekonomie a ekonomů dělate švandu, pokud tvrdíte,že základní poučku, kterou se ekonomové učí snad prvou hodinu,  že každý dluh každou ekonomiku poškozuje a zpomaluje.

To by znamenalo,že v ekonomice by neexistovaly žádné úspory, které by byly  produktivně ve formě úvěrů zapojovány zpětně do ekonomického rozvoje ve formě inovací.  Půjčuji ostatním své rezervy, protože momentálně nevím o nějakém jejich rozumném ziskovém použití.

0 3
možnosti

M27i49l73o84š 21B78é75m

20. 2. 2014 8:21

Tam by to asi chtělo opravit na "vládní dluh" místo "každý dluh". Pak by to dávalo smysl.

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1225x
Chci komentovat události veřejného života, jak je vidím já.

Seznam rubrik