Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Anežka J. Řehořová: Zákoník práce mluví jasně. Mluví o příplatcích i o tom, jaká je maximální pracovní doba, jaká musí být přestávka mezi směnami,  a jaká minimální doba odpočinku musí být v týdnu. Tedy 14 dní v kuse, no?

0 0
možnosti
AJŘ

Ta přestávka mezi směnami byla  a když člověk slyšel a viděl, že za dveřmi čeká padesát jiných na to místo, zákoníkem se zrovna moc neoháněl.

0 0
možnosti
Foto

Jsem pro, aby tyhle nevzhledné chrámy konzumu občas zavřely. Když vy Svobodní neustále operujete s nějakou svobodou, pak bych ji také dopřála těm zaměstnancům, Ano, jsou tam zaměstnaní lidé, kteří pro pár šestek kdykoliv a pro kohokoliv zavrhnou i svoji "svobodu", ale nemyslím, že by byli ve většině, jen se bojí ozvat; anebo že by už byli neschopni vlastního úsudku a jen jedou s davem?

0 0
možnosti
Foto

Ke svobodě patří také úcta k sobě samému a odpovědnost za sebe sama. Bez toho to nejde. Otrok, který jako otrok smýšlí, zůstane otrokem i když mu okovy sundáte. .

1 0
možnosti
Foto

Pochopte, Štěchova žena si oblíbila rodinné trávení víkendů v hypermarketech a Štěch nemůže kvůli tomu do hospody.

1 0
možnosti
AJŘ

No nevím. Když jsem čekala až se uvolní místo, které jsem moc chtěla, jsem na 2 roky uvízla jako prodavačka v potravinách. Nikdy víc, i kdybych měla chcípnout hlady. Tenkrát bych velice uvítala jakýkoliv zákaz. Ono jet 14 dní i s víkendem a pak mít jeden víkend volný, nebylo žádné terno. člověk šel místy na hubu. Obzvlášť v obchodě, kam chodí převážně ženy. Ty dokáží tak buzerovat, že si to chlap ani neumí představit. A příplatky to rozhodně nevyrovnaj.

1 0
možnosti
Foto

U nás jeden hitlermarket prodloužil prodejní dobu do 22. hodiny. Někdy tam jdu pro pár věcí před zavíračkou - kromě hrstky nakupujících tam vidím naštvanou prodavačku, která dojíždí a do postele se dostane kolem půlnoci. To bych mohla ohrát - před půlnocí je spánek nejzdravější!

0 0
možnosti
DM

Stálo by za úvahu, kolik tito zakazovatelé stojí daňové poplatníky. A asi jim nedošlo,že dobře fungující trh se reguluje sám. Kdyby přes svátek, večer nebo i v noci otevřené prodejny nevynášely určitě by provozovatel otevírací dobu vhodně upravil. Naši němečtí sousedé dodržují katolickou neděli se zavřenými obchody. Myslíte,že dochází k návalům v kostele? Ani náhodou, naši sousedé jezdí nakupovat k nám a pochvalují  možnost nákupu v době osobního volna. A podniky otevřené přes noc? S minimální obsluhou v klidu doplňují regály, denní zákazníci najdou vše upravené a plné a nemusí se proplétat mezi krabicemi a paletami. Navíc je určitě dost zájemců,kteří si rádi o svátcích a ev. i v noci rádi přivydělají.

2 0
možnosti
IH

Mě by jen zajímalo, na čí popud chtějí uvedení soudruzi zavírat obchody. Do kostela nechodí, prodavačům se příplatky líbí, zákazníci nakupují rádi furt, zbývají tedy jen majitelé hypermarketů, kteří zřejmě mají se svátečním prodejem velké výdaje. Nikdo nechce začít zavírat jako první, když to ale zakáže nejmoudřejší stát, pak se nedá nic dělat.

Zkrátí se otvírací doba, nejspíš tedy ale přibudou noví nezaměstnaní, navrhoval bych, ať jim příspěvky vyplácí ze svého uvedení soudruzi.

3 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1225x
Chci komentovat události veřejného života, jak je vidím já.

Seznam rubrik