Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A13l62e59š 33M33e96r58t28a

23. 1. 2017 13:53

V Německu a mnoha dalších zemích na západ od nás jsou zelení jasně levicově definováni již dlouhá léta a že by se měmili ve fašisty, či nacionální socialisty jsem nezaznamenal. To, že se naši zelení po krachu vedení liberála Bursíka, přiklonili trochu doleva je logické a nevidím důvod, proč to komentovat. Jestli se najdou voliči, kterým jejich program vyhovuje tak ať je volí a nám ostatním můžou být jejich proklamace celkem buřt.

0 0
možnosti
JL

Problém je v tom, že každá totalita začíná tím, že osekává svobodu. To, že mnozí chápou fašizmus jako něco pravicového, to je jenom díky tomu, že to propagovali komunisté, kteří nechtěli přiznat, že fašizmus je jenom jedna z levicových odnoží. Vždyť typickými rysy fašistických ideologií jsou hlavně nacionalizmus, rovnostářský kolektivismus, kdy jedinec se musí podřídit vyšším zájmům, obdivování autoritativního vůdce, militarismus, kult pokrokového umění a silná role státu v němž soukromé vlastnictví musí sloužit kolektivnímu prospěchu. Vždyť co jiného je prohlášení Stropnického, že squatting považuje za kritiku společnosti v níž vlastnictví je deklarováno jako nedotknutelná hodnota, než to, že soukromé vlastnictví má sloužit koletivnímu prospěchu? Co to je ekologická daňová reforma, než to, že donutí jedince podřizovat se vyšším zájmům? Ano je to směsice komunistickofašistického uvažování. A k čemu takové uvažování vede, to lze v historii snadno zjistit.

0 0
možnosti
Foto

On nám někdo brání volně obchodovat s Austrálií, Singapurem nebo Izraelem? Máte to poněkud popletené.

0 3
možnosti
JL

Ano, brání. Evropská unie. Protože EU nemá volný trh se státy mimo EU. Jinak si zkuste vzít dvacetilitrový kanystr s benzínem, dát si ho do auta a odjet do Itálie. Tam se s ním nechte chytit celníky či policií a uvidíte, jak funguje tolik proklamovaný volný pohyb zboží, osob a kapitálu po EU.

6 0
možnosti
ZJ

Až Babiš protlačí Stropnického st. na Hrad, to bude sranda.

Mladý udělá z půlky Kliniku II.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS