Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Myslím, že tohle hovoří za vše - Reflex: paní inženýrka Petra Petlachová, tisková mluvčí Generálního finančního ředitelství. "Domníváme se, že úkolem novináře je informovat, ptát se, analyzovat, zjišťovat skutečnosti a souvislosti, nikoliv rozdmýchávat iracionální emoce, děsy a lži. Pokud se však nešťastná živnostnice ani dotyčný novinář neměli před utvořením svých závěrů potřebu na Finanční správu obrátit, rádi bychom uvedli skutečnost na pravou míru alespoň dodatečně. Finanční správa nepovažuje užívání rodných čísel jako obecného identifikátoru u daňového identifikačního čísla v případě podnikajících fyzických osob, které jsou plátci DPH, za šťastné, nicméně obavy z jeho zneužití v souvislosti s elektronickou evidencí tržeb nejsou na místě. Podle stanoviska Úřadu pro ochranu osobních údajů platí, že ten, kdo účtenku obdrží, nemůže s takto získaným rodným číslem dále neoprávněně nakládat nebo číslo neoprávněně využívat, neboť by se tím dopustil správního deliktu podle zákona o evidenci obyvatel a rodných číslech,“

0 0
možnosti
Foto

Řekl jste:

Těžko něco namítat proti tomu, že daně se mají platit a že finanční správa má donutit platit daně všechy ty, kteří se tomu doposud vyhýbali.

Zdroj: http://lebduska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=590332

Jakmile přijmeme tento názor, pak každý prostředek, který donutí ostatní platit to co se "platit má" je dobrým prostředkem.

Daně jsou jednoznačně něco co je zavrženíhodné a na čem si mafie co si říká stát založila své živobytí.

0 0
možnosti
JL

Daně mají být primárně určeny pro chod státu. Prostě někdo musí platit soudce, policii, armádu, i ten státní aparát. Protože úkolem státu je chránit životy svých obyvatel, chránit jejich majetek a chránit územní celistvost. Také se musí umět postarat o ty, kteří nemohou, al nezaměňovat to s těmi, kteří nechtějí. A vše ostatní, počínaje vzděláním a konče dotacemi na cokoliv je primární starostí jednotlivce a proto je nemravné na to vybírat daně.

0 0
možnosti
Foto

Je zajímavé, že jsou lidé, kterým můžete doložit cokoliv o Babišoviz jeho minulosti i současnosti, popsat stohy papírů o jeho obrovském podnikatelskéma mediálním konfliktu ohrožující českou demokracii a oni jej budou hájit. Snadse z jejich strany jedná o fascinaci jeho osoby z jeho absolutní vůlimoci, považují jej za menší zlo než klasickou parlamentní demokracii

3 0
možnosti
Foto

Pane Kindl, Babiše považuji určitě za menší zlo. Neporovnával bych ho ale s klasickou parlamentní demokracií, jako by se ty 2 pojmy navzájem vylučovaly. Pokládám ho za menší zlo než politiky ČSSD, ODS, TOP, KDU, kteří za 25 let prorostli s mafií a v podstatě musí skákat jak ona ze zákulisí píská. Kteří si zvykli státní rozpočet rozkrádat formami předražených nákupů čehokoli a rozdílem plnili stranické kasy a svoje kapsy. Je to těžké v právním státě dokázat a viníky odsoudit o čemž svědčí plno kauz vyšuměných do ztracena, ale to neznamená, že nebyly. Za Babiše došlo k výraznému zlepšení o čemž svědčí nervozita těch, kteří už nemohou krást jak byli zvyklí a snaží se Babiše odstranit. A to vládne v koalici. Moci vládnout sám s ANO, myslím, že bychom překvapení výbornými výsledky.

0 1
možnosti

RADOSTNÁ ZPRÁVA PRO POCTIVÉ ZAMĚSTNANCE!

Po velkém úspěchu EET a odstraněnízlodějských podnikatelů, což zaměstnanci radostně přivítali, bude příští rokrokem zavedení EKZ – elektronické kontroly zaměstnanců. Zjistilo se, žezaměstnanci okrádají své zaměstnavatele o miliardy korun ročně a tak stát odfirem vybírá menší daně. Jeden zaměstnanec krade papíry do kopírky, dalšísponky, další úklidové prostředky, na dílnách se kradou šrouby, matice, nářadí,prostě všude samý zloděj. Tak si zaměstnanec po vstupu do zaměstnání nasadíčepičku s kamerou a ta bude nepřetržitěpřenášet jeho pracovní režim. Tuto kameru, stejně jako podnikatelé EET kasu, sizaplatí ze svého zajistí její propojení na server a v případě pohybu mimo dosahsignálu data odešle ihned po jeho získání. Náklady za kameru a každoměsíčníservis mu budou kompenzovány jednorázovou částkou 5.000,-Kč. Neposkytnutí videabude pokutováno částkou až 0,5M korun.

Toto opatření poctiví zaměstnanci jistěpřivítají, neboť z firem odstraní nepoctivce a zloděje. A kdo proti tomubude protestovat, tak je jasné, že mezi ty zloděje patří.

;-D;-D;-D

5 0
možnosti
Foto

Zajdu za Bérešem, ať mi vysvětlí, co to je chorobná představivost.

1 0
možnosti
Foto

co tuším, vím a znám ještě z doby, kdy jsem se pohyboval v podnikatelském prostředí je fakt, že všichni podnikatelé z mého okolí děali psí kusy, aby státu dali na daních co nejméně, nejlépe nic. Do dnes se to moc nezměnilo, stačí mrknout kolik jich má sídlo v Praze, kde je čeká kontrola FÚ jednou za 200 let. Je zbytečné se opírat o nepřesnosti v odhadech. Kdyby to bylo "jen" 10 mld, které EET přinesou, budou milé. Hlavně však srovnají podmínky pro poctivé a nepoctivé podnikatele. Co mi jediné vadí, že nikdo nemá sílu řešit offshory, kudy utíká z Česka ročně desetkrát tolik.

3 6
možnosti
Foto

Kontrolními úřady bylo prokázáno, že malí podnikatelé daně odváděli. Kdo se se výhýbal a vyhýbá placení daní jsou velké firmy a podniky typu Agrofert. Na to jak se mohou vyhnout placení daní mají tými lidí. To malý podnikatel nemá. Eleronickou evidencí vrostou náklady drobných podnikatelů a živnostníků o dvacet až třicet tisíc korun ročně. Pro velké firmy to pochopitelně není problém. Pro malé živnostníky to může být zátěž, možná i příslovečná poslední kapka. Jenoduše celý systém je postaven na tom, jak z trhu vytlačit drobné podnikatele. Svědčí k tomu i skutečnost, že okmažitě po zavedení EET se rozběhly kontroly a buzerují malé podnikatelé a vyhrožují jim půl milonovou pokutou, jenom proto, že cedulku, že je v obchodě evidence tržbe nemá na viditelné místě a podle kontroly cedulka na pokladně není na vidtelném místě, ale to místo jsou dveře do obchodu.

6 1
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1225x
Chci komentovat události veřejného života, jak je vidím já.

Seznam rubrik