Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

No, asi nezaslouží. Ale vy také ne, je to dost zoufalé čtení. Navíc dokazuje, že platí reklamní poučka, že paměť voliče je max. 4 měsíce.

0 10
možnosti
JL

Nobelovku nikdy nedostanu, to vím jistě. A navíc, být ve společnosti vrahů s rukama od krve, jako Arafat, Mandela, to by mne opravdu netěšilo. Takže jsem v klidu a po žádných metálech netoužím.

4 0
možnosti
Foto

Díky nástupu nové vlády se zcela změnila očekávání. A to stačilo, aby ekonomika začala růst.

0 13
možnosti
JK

8-o Můžete tu pozoruhodnou myšlenku více rozvést ? ;-D

9 0
možnosti
JZ

Ne Nobelovku , ale na holou !

5 0
možnosti

V Česku platí, že ekonomika roste a klesá navzdory vládě. Jenže také je pravda, že česká ekonomika pravidelně roste navzdory špatným levicovým vládám a klesá navzdory skvělým pravicovým vládám.

Radši tedy volím špatné levicové vlády, protože vím, že ekonomika poroste navdory těmto vládám levicovým, než abych volil skvělé vlády pravicové, a pak trpěl při ekonomické recesi navzdory těmto vládám pravicovým.;-)

5 16
možnosti
VH

Hezky humorně řečeno. Ve skutečnosti ale jistá příčina těchto rozdílů existuje. Určitě má na hospodářský růst vliv koupěschopnost lidí. Omezujícím faktorem není nedostatek peněz u investorů, banky mají např. tolik peněz, že nezájem o peníze vkladatelů deklarují 0,1 % úrokem. Omezujícím faktorem pro nové investice je odbyt.

Další věci je, což nám ukázaly 90. léta, že absolutní svoboda a neregulace můžou vytvořit ohromný bordel, ohromné škody. I když se lze ptát, zda za růstem kolem r.2005 nestálo i kvantitativní uvolnění ČNB, která sanovala bankovní systém.

0 1
možnosti
VH

Domnívám se, že premier Sobotka má pravdu. Pravdu ovšm máte i vy v tom, že propad ekonomiky vytvořila pravicová vláda zvýšením DPH a dalšími opatřeními (valorizované násobné poplatky ve zdravotnictví, zrušení valorizace penzí...). A po propadu samozřejmě následuje oživení. To máte pravdu. Ovšem aby to oživení bylo větší než průměr EU, pak je potřeba něco udělat s vnitřní koupěschopností. Takže automaticky to nenastalo, nastalo to po zrušení některých opatření pravicové vlády.

2 17
možnosti
ZJ

Vy jste byl se Sobotkou spolužák na ekonomce.

Když jde německá ekonomika z kopce, naše jí následuje s odkladem 3-6 měsíců. V opačném případě to platí stejně.

Podle Vás nebyla v Evropě žádná krize a nebylo proto potřeba dělat nějaká opatření.

Prorůstová opatření = více státních úředníků, za vyšší platy. (to se nám to hoduje, když nám blbci platí).

Daně. Čím složitější systém, tím obtížnější kontrola. A proto je nutno každý rok vytvořit dalších několik set zákonů.

20 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1225x
Chci komentovat události veřejného života, jak je vidím já.

Seznam rubrik