Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nobelovu cenu za ekonomii by měl dostat také autor tohoto neduchaplného článku. Označit minulou vládu jako tu, která zapříčinila růst české ekonomiky může je opravdu hrůzné. Žádná česká vláda nemá vliv na českou ekonomiku tak markantní, aby poklesla a nebo se zvedla. Tedy ani tato ani žádná jiná, a to je dobře. Bohužel peníze, které se vyberou jsou vždycky ztraceny a je opět lhostejné, kdo je zrovna u kormidla, kradou všichni.

0 0
možnosti

Zřejmě jde o překlep. Sobotka si nezaslouží cenu Nobela, ale Nebula, za nejlepší sci-fi loňského roku;-D

1 0
možnosti

P. Lebduška! Demagogie je sviňa. Všechna fakta dokáže překroutit ve svůj prospěch. Já vím, že jste klasický pravicový, zaslepený demagog. Teď jste mne však pobavil.

Dle vaší logiky předešlá pravicová vláda potopila českou ekonomiku až tak, že pak už mohl přijít jenom růst! Tak to jste výjimečně utrefil! Moc lituji, že nemohu najít odkaz na stránku, kde jeden ekonom si dal tu námahu a vyčíslil kteří ministři financí jak zadlužili ČR. Od počátku převratu v 89., i po odečtu faktoru inflace, Kalousek je bezkonkurenčně nejhorší Kraďousek! Nečasova-Kalouskova vláda nás nejvíce zadlužila. Pravice totiž poškodila nejvíce potřebné jako invalidy, rodiny s dětmi a přitom nic neušetřila, protože všechny ušetřené peníze hned rozkradla v provedení praktik kmotrů.

A o Drábkovi se jenom dá říct, že to byl psychopat, který měl hodně blízko k fašistickým praktikám a Hitler by si sním výtečně rozuměl. Naštěstí má teď pravice malé preference a v zájmu prosperity národa lze jen doufat že to takhle i zůstane. Národ zřejmě prozřel... Protože horší, než pravicová vláda je už jenom rakovina!!! Což ostatně váš blog jenom potvrzuje

0 1
možnosti

A ještě mne napadá, zapomněl jsem reagovat na vaší poznámku o růstě minimální mzdy. Víte, kdysi když se cinkalo klíčema, tak sotva kdo by byl tak ochotně cinkal, kdyby tušil, že pravice má za cíl držet národ v soustavné bídě. To jsme si tehdy naivně představovali, že platy se u nás dostanou na úroveň těch západních během cca 10-15 let! Nikdy se tak ovšem nestane pod pravicovou vládou! Pravice bude vždy jenom ožebračovat pracující a protežovat své kmotry!!!

2 1
možnosti

Když si vzpomenu jaké ekonomické "chemické" koktejly nám mixoval Kalousek tak mohu říci že jsem vděčen za každého jiného. A až se bude po případném skončení Sobotky ve vládě a bude se po nějaké době hodnotit, tak se nám to bude ukazovat úplně jinak než se zde na něj svádí.

4 6
možnosti

Já se Sobotkou souhlasím. Politikou tupých škrtů, navíc doprovázenou obrovskými daňovými úniky a vysokou mírou korupce tak, jak to dosud bylo typické pro všechny dosavadní "odpovědné pravicové" vlády, se prosperující ekonomika skutečně vytvořit nedá.

4 7
možnosti

Za daňové úniky je odpovědná Sobotkova vláda a v ní ministr financí. Již jdou před soud současní podřízení Babiše z celní správy za nedbalý výkon kontrol "lihové mafie", byť to bylo v době, kdy Babiš nebyl ministr. Ale nyní jsou další daňové úniky, o kterých vy píšete, a tedy je odpovědnost těch současných, byť se to u soudů objeví za další vlády.

3 0
možnosti

Pokud by se kroky současné vlády tak rychle odrazily v ekonomice, byl by to čin hodný zápisu do učebnic.

5 0
možnosti

S tím ucpáváním děr penězi ze sociálního účtu má Sobotka bohužel pravdu. V r. 1994 ho Kočárník zrušil a sebrali z něj 40 mld. Kč. A od té doby VŠECHNY vlády s penězi na sociál vesele hospodařily. Až do r. 2008 se vybíralo více, než vyplácelo. Po krizi hostina skončila a "překvapivě" se přišlo na to, že je třeba opravdu udělat důchodovou reformu. V té době vládnul financím geniální Kalousek.

0 0
možnosti

Taková reforma se dá udělat jedním jediným způsobem. Každý si musí na důchod šetřit sám, není možné počítat s tím, že bude donekonečna víc a víc lidí. Jenže tohle řešení předpokládá, že dvě až tři generace budou muset platit svoje důchody a důchody v tu chvíli starých lidí. A toho se politici bojí. Já už se s tím smířil, spořím si na svůj důchod a z výplaty se mi strhává na cizí. Jinak to ale nejde. Další generace potká zase něco jiného.

0 0
možnosti

Kolik set miliard odchází z této země jako zisk do rukou zahraničních vlastníků skoro všeho.

Nějak se musíme postavit na nohy a získat průmyslový majetek, ale jak?

2 1
možnosti

Vám by asi vyhovovala komunistická revoluce a násilné vyvlastnění a znárodnění...

4 1
možnosti
Foto

Pokud opravdu v ČR vůbec někdo "může" za ekonomický růst, tak tahle vláda to určitě není a o té předchozí se dá s úspěchem pochybovat. ;-)

9 1
možnosti

On ta zásluha vlády minulé a té předminulé byla jen v tom, že vlastně recesi prohlubovala. A protože okolí rostlo, pak zkrátka došlo k tomu, co se jednou stát muselo. Byl hlad po výrobcích, produktech, firmy začaly víc produkovat, nabírat pracovníky, zvyšovat mzdy. A lidé měli víc peněz a začali je utrácet. Ovšem máte pravdu v tom, co jste jen naznačil. Být skutečně dobrá minulá i předminulá vláda, mohl ten růst přijít dřív.

3 0
možnosti

V dnešních 20-ti minutách na Radiožurnálu to pa Kysilka ( odcházející CEO Spořky ), řekl jasně. Jediná zásluha vlády na ekonomickém růstu je ta, že nestačila škodit tolik, aby růstu zabránila. Skvostný výrok!

30 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1225x
Chci komentovat události veřejného života, jak je vidím já.

Seznam rubrik